Over ons

Wij zijn Elisabeth Rijpkema en Peter van Vliet. We zijn commonizers geworden omdat we grote verwachtingen hebben van de kracht van de nieuwe economie en de waarde die ze voor ons allemaal kan gaan opleveren. Die waarde bestaat uit meer dan alleen geld: ze draagt bij aan welzijn en geluk voor mensen en aan herstel en evenwicht voor klimaat en natuur. Daar willen we aan meebouwen.

elisabeth rijpkema commonizers matters of value

We hebben beiden een lange ervaring in diverse sectoren van het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties en we zijn gepokt en gemazeld in duurzaamheid en communicatie. Allebei hebben we bewust gekozen voor duurzaam en integer ondernemen. En samen hebben we een duidelijke visie op een nieuwe economie waarin mensen, samenleving en planeet niet alleen beter worden van de resultaten, maar ook van de manier waarop ze tot stand komen.

peter van vliet commonizers duurzaamnieuws insnet

Met die passie, kennis en ervaring helpen we bedrijven en organisaties om hun maatschappelijke waarde te meten en zichtbaar te maken voor iedereen en beschikbaar te maken voor het common good. Zo werken we samen aan onze purpose, een duurzame toekomst voor iedereen.

 

Onze purpose

Purpose is meer dan een doel. Het is een diepere overtuiging die richting geeft aan wat we willen bereiken. Dat is een van de kenmerken van commonizers: onze overtuiging dat een andere, duurzame en sociale samenleving mogelijk is en dat we een economie kunnen bouwen die aan die duurzame toekomst bijdraagt.

Ons verhaal volgt daarbij de Golden Circle van Simon Sinek waarin we vertellen

WAT we doen, ( we helpen je om duurzamer te worden )

HOE we dat doen, ( door je duurzaamheid als bedrijf of organisatie zichtbaar en meetbaar te maken )

en vooral WAAROM ( omdat we willen bijdragen aan een duurzame en sociale economie en samenleving – jij toch ook? )

 

 

Wat betekent de naam commonizers?

De naam commonizers is afgeleid van het begrip ‘commons’. In vroege tijden waren dat gemeenschappelijke gronden rond steden en dorpen, waar iedereen zijn vee kon laten grazen. Later gingen we ook van moderne commons spreken bij gemeenschappelijke voorzieningen als energie, post en communicatie, openbaar vervoer.

To commonize kun je in deze zin lezen als het versterken van het algemeen belang: het Common Good. commonizers zetten zich in voor het algemeen belang en een eerlijke verdeling van wat van waarde is voor mensen en gemeenschappen.

Er is ook nog een tweede betekenis van het begrip to commonize, die van standaardiseren. Die vullen we in door de maatschappelijke waarde van bedrijven en andere organisaties meetbaar, zichtbaar en vergelijkbaar te maken.

En over de schrijfwijze: we hebben ervoor gekozen om commonizers altijd met kleine letters te schrijven, ook aan het begin van een zin.

 

commonizers zijn onderdeel van stichting iNSnet
www.insnet.eu
Postbus 103
9750 AC  Haren
085-4010247

KVK 014083962
BTW/VAT NL814356473B01